Stugsommar

Jönköping i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Jönköping
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 10 resultat.

Jönköping i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Jönköping
Våra stugor i Jönköping får 4.1 av 5.0, från 22 omdömen

Topp-attraktioner i området

10 stuga i Jönköping

Stuga i AnebyStugnr: 53446Aneby4 personer,  80 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i BottnarydStugnr: 18799Bottnaryd6 personer,  78 m²150 m till sjö/hav:.Stuga i TenhultStugnr: 8532Tenhult5 personer,  60 m²2,0 km till sjö/hav:.Stuga i JönköpingStugnr: 29783Jönköping5 personer,  130 m²100 m till sjö/hav:.

Jönköping är en fantastisk plats för naturupplevelser, god mat, bra shopping, kultur och att skapa minnen som varar! Välkommen att upptäcka det trolska småländska landskapet och hitta era egna smultronställen.

Ta del av Jönköpings långa och spännande historia, ni kan bl.a. besöka det härliga Tändsticksområdet och ta del av historian om den berömda tändstickan. Här kan ni strosa i lokala butiker och uppleva det fantastiska matutbudet. Hela området är idag den enda helt bevarade historiska bebyggelsemijön från denna branch och är klassat som byggnadsminne. Hit kan man komma sommar som vinter och i hjärtat av Tändsticksområdet ligger det välkända Tändsticksmuseet där man får en inblick i hur tändsticksindustrin i Jönköping utvecklades till ett världsföretag.

En bit norr om Huskvarna ligger Äppeldalen, en fantastik plats som ibland kallas Smålands Toscana. Här böljar äppelodlingar och i själva dalen finns det mer att besöka. Mitt i fruktodlingen hittar ni gårdsbutik med frukt och dryck från de egna odlingarna och härliga närproducerade varor av olika slag. Hit kan man ta en dagsutflykt under alla årstider och från odlingen har ni en vacker utsikt över sjön Vättern.

Vid Vätterns sydöstra strand ligger Polkagrisstaden Gränna som med sina vackra gamla trähus och kullerstensgator är en urtypisk svensk idyll. Hit kan du åka för att njuta av lugnet och atmosfären. I Gränna finns mängder av minnen från tidigare glansperioder och ett besök på Grenna Museum är ett bra tips för den historieintresserade. Gränna är tätt förknippat med de randiga sötsakerna polkagrisar, tillverkningen startade redan på 1850-talet och det har tillverkats polkagrisar sedan dess i de många kokerierna. Man får på vissa ställen se hur det går till och även få prova på att baka egna polkagrisar. Varje år dyker det upp nya spännande smaker och former på omåttligt populära souvenir. Men Gränna är mycket mer än så, här finns flera lokala delikatesser och under senare år har det uppskattade Grännaknäcket tagit marknaden med storm.

Från hamnen i Gränna går täta avgångar med båt över till omtyckta Visingsö, sagoön mitt i Vättern. Här kan ni njuta av vacker natur, historiska lämningar och mycket mer. Ett av de bästa sätten att uppleva Visingsö är på cykel, man kan hyra cykel i hamnen, ta med en lunchkorg och ge sig ut i den underbara naturen. På Visingsö kan ni även göra en rundtur med remmalag, öns populära hästdroskor som i över 100 år skjutsat besökare runt den härliga ön. Färden går i lugnt tempo och man hinner med att njuta av både dofter och naturupplevelser till ljudet av klapprande hovar. Att ta sig över till Visingsö brukar vara en uppskattad utflykt för stora som små och i hamnområdet finns också öns lekland.

På Jönkpings västra sida ligger den vackra Stadsparken, som bjuder på en enastående utsikt över staden. Här hittar ni också café, en stor lekplats, dansbana, historiska monument och flera djur som man kan komma nära. En regnig dag kanske ni passar på att besöka Rosenlundsbadet, stadens största badhus med äventyrsbad, relaxavdelning, utomhusbassäng och motionssim - perfekt plats för hela familjen.

Under somrarna är Piren en mycket omtyckt plats i centrala Jönköping. Den sträcker sig ut i Vättern och erbjuder ett stråk av restauranger. På den 200 meter långa soffan kan du sitta och låta solen värma dig med en glass i handen och höra vågornas kluckande i bakgrunden.