Stugsommar

Stugor på Västkusten

Här kan du hyra stuga vid havet på västkusten

Bohuslän och Halland när det är som bäst. Inspireras av vackra västkusten - se filmen från Västkusten här.Zooma på kartan - hitta Din favoritplats och stuga på västkusten.

Hyr stuga vid havet på västkusten, eller bästkusten som vissa säger, kärt barn har många namn. Att hyra stuga på västkusten tillhör mångas favoritsommar och vad är skönare än en härlig dag på en varm klippa i Bohuslän eller på en mjuk, varm sandstrand i Halland?

Söker du stuga till din semester på Västkusten? I vårt utbud finns över 400 stugor för uthyrning i Bohuslän och Halland – Från Strömstad i norr och söder ut till Göteborg, vidare längs Hallandskusten ända ner till Mellbystrand. Du som är ute efter ett sommarhus vid havet på västkusten har kommit helt rätt! Havet, salta bad, vågbrus, soldränkta klippor eller mjuka, långgrunda sandstränder i Halland.

Stugor på västkusten från norr till söder

Västkusten erbjuder många fina sommarhus, skärdgårdshus, villor och stugor med bra standard, i naturskön miljö och vackert läge. Några har utomhuspool medan andra har bastu, bubbelpool eller badtunna. Söker du boende på västkusten i sommar? Här nedanför kan du välja och se alla våra lediga stugor för uthyrning i Bohuslän och Halland. Välj just ditt favoritområde och se alla lediga stugor att hyra där.

Stugor uthyres i Bohuslän

Lediga stugor i Strömstad

I Strömstad västkusten äldsta badort längst upp i norra Bohuslän nära norska gränsen. I Strömstad finns mängder av restauranger, uteserveringar och mysiga butiker att upptäcka. Staden hamnar dessutom ofta i topp på listan över flest antal soltimmar i norra Europa. Från kajen i Strömstad kan du enkelt ta dig ut till de vackra Kosteröarna med färja. Färjan till Koster avgår flera gånger dagligen. Nordby är ett populärt köpcentrum vid gränsen till Norge och där shoppar du både billigt och bra under semestern i Bohuslän. Men du behöver inte lämna Strömsad överhuvudtaget. Strömstad har allt du kan önskar både nära centrum och strax utanför. Spendera en härlig sommar i Strömstad och njut av din ledighet.

Stugor i Grebbestad och Fjällbacka

De tre större orterna i Tanum Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund lockar med både gourmetmat och bad i enskilda vikar. Upptäck tre soliga och ystra västkustpärlor i Tanums kommun. Fjällbacka är idag mest känt genom Camilla Läckbergs alla deckarromaner. I Fjällbacka kan man även hitta den populära Kungsklippan där filmen om Ronja Rövardotter spelades in. I Grebbestad hittar du den berömda Langos-tallriken och Grebys restaurang. Men längs hela den charmiga bryggpromenaden ligger glasscaféer, restauranger, butiker, After Beach clubar och mycket, mycket mer. Den båtintresserade finner många både stora och små båtar att beskåda längs denna härliga bryggpromenad i Grebbestad. Beger man sig söder ut mot Lysekil kommer man troligen via Hamburgsund som kan erbjuda inte bara en stor skobutik, som är ursprungsort för Pipers glass från denna lilla charmiga bohusort, Hamburgsund, utgår även guidade båtturer längs kustbandet. Tanums kommun ligger i norra Bohuslän och bjuder på en mångfald naturupplevelser som kustland och skärgård, inland med jordbruksmark, skogsområden och vackra insjöar. Så ska vi inte glömma att nämna Tanums stora kulturarv, alla välbevarade hällristningar som kan ses vid Vitlycke museum i Tanumshede.

Stugor Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand

Lite söder om orterna Fjällbacka och Hamburgsund ligger Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Bohus-Malmön, större och mindre orter i Sotenäs kommun. Alla är små vita och röda skärgårdsdrömmar i en oslagbart vacker natur. Här får man hela Västkusten i miniatyr. Alla har sin charm och du reser lätt mellan alla dessa orter under en dagsutflykt när du har ditt boende i Bohuslän.

Kungshamn stoltserar med de större butikerna och räknas som centralorten i Sotenäs. Till den vackra ön Smögen tar man sig enkelt med bil, cykel eller till fots via Smögenbron som för övrigt ger dig en vidunderlig utsikt över hela horisonten. Ställ bilen på en av parkeringarna och ta en promenad ut på bron är att rekommendera. Du har inte skådat något vackrare, det kan vi lova! På smögen finns den berömda Smögen bryggan där tusentals turister strosar varje sommar och shoppar i de små chariga butikerna länga Smögenbryggan. Smögen har även flera fina badplatser både sandstrand på Hasselösund och den vackert böljande klippbadet Vallevik. Där på de varma och mjuka granitklipporna rekommanderar vi att ni äter lite medhavda räkor från fiskhamnen och njuter av en helt otrolig solnedgång i Västerhavets horisont.

Hunnebostrand och Bovallstrand är även de ljuvligt sköna sommartid då man kan strosa runt bland sjöbodar och chariga skärgårdshus. Äta på en av ortens restauranger eller äta en glass på någon brygga. Hovenäset är en stillsam ort där man får njuta av ljugnet. På Hovenäset finns inte affärer eller butiker där ÄR man. Solbadar från en klippa eller badar vid ortens ordnade badplats. Så finns ju även Bohus-Malmön dit man måste ta vägverkets bilfärja, som är gratis och avgår var 30:e minut året runt. På Bohus-Malmön är det livat på sommaren och mycket lugnt under vår och höst. En plats att njuta av hav och tång eller ta runda på den bästa minigolfbanan i Sotenäs.

Stugor i Lysekil

Nordeuropas bästa dykvatten finns i trakten runt Lysekil och Skaftö dessutom de vackraste rosafärgade granitklipporna och oförglömliga naturupplevelser. Här bor man mitt i Bohuslän och har oändliga upflyktsmöjligheter både norr och söder ut längs kusten. Vi kan rekommendera ett besök på Havets Hus, Nordens Ark, Röe gård, vackra Pinneviken, Fiskebäckskil, Grundsund eller någon av alla andra små sköna kustsamhällen i närheten av Lysekil.

Men även kust- och havsfisketurer, god mat och underhållning, sälsafari och det rena, klara, salta badvattnet gör hela denna vackra kust mycket unik.

Lediga stugor på Orust och Tjörn

Södra Bohuslän med sina kobbar och skär tillfredställer alla behov av längtan till havet. Orust är evenemangens ö, här annordnas museiveckor, festivaler och jazzdagar varje år. Orust tillsammans med Tjörn och Marstrand ligger dessa som ett pärlband av öar strax norr om Göteborg.

På ön Tjörn finns många fina möjligheter att bada, sola, segla, paddla, fiska och vandra – och gott om gemytliga restauranger där du kan njuta av fisk och skaldjur i världsklass. Besök något av alla de små charmiga samhällena så som Skärhamn, Rönnäng, Kyrkesund eller ön Åstol. Här på sköna Tjörn finns också det omtalade Nordiska akvarellmuseet som visar upp sina konstskatter året runt. Du hittar billiga sommarstugor och vackra skärgårdshus hos Stugsommar stuguthyrning. Med andra ord allt du behöver för en härlig semester vid havet på Tjörn.

Oavsett var du väljer att semestra i Bohuslän så känner du alltid havets närvaro. Här finns lukten av det salta havet och Västkustens sköna atmosfär. I vårt utbud finns stugor till uthyrning både för dig som vill uppleva vackra skärgårdsöar längst ut i kustbandet så som Marstrand och för dig som uppskattar närheten till stadsmiljön i Göteborg med Avenyn och Liseberg i spetsen.

Lediga stugor Göteborg och Marstrand

Söker du boende i Göteborgs närhet kan vi vart rekommendera Marstrand eller någon av alla vackra öar i Göteborgs skärgård. Se här för mer inspiration över våra stugor i Göteborgs skärgård och Marstrand. Listan kan göras lång över alla små västkustpärlor i Bohuslän och du finner dem alla här under på kartan. Välj Stugsommar för ett bra boende på västkusten.

Stugor i Halland

Söder om Göteborg börjar härliga Halland, sandsträndernas paradis. Att sakta promenera barfota i sanden vid havet är ljuvliga minnen från barndomens somrar.

Zooma kartan till höger för att se alla stugorna på just ditt favoritställe!