Menu

Stugsommar
boka stuga, stugor att hyra, havsnära, skärgården, orust, tjörn, smögen, lysekil, hunnebostrand, bovallstrand, strömstad, grebbestad, fjällbacka, grundsund, göteborg, marstrand, skaftö, grundsund, skärhamn, kungshamn

Stugor på Västkusten - hyr en stuga vid havet

Hyr en stuga vid havet på Västkusten, eller Bästkusten som vissa säger, kärt barn har många namn. Att hyra stuga på Västkusten tillhör mångas favoritsommar och vad är skönare än en härlig dag på en varm klippa i Bohuslän eller på en mjuk, varm sandstrand i Halland?

Använd kartan och zooma in för att enkelt hitta en stuga i ditt favoritområde.

I vårt utbud finns över 300 stugor för uthyrning i Bohuslän och Halland – Från till Strömstad i norr, söder ut till Göteborg och vidare längs Hallandskusten ända ner till Mellbystrand. Du som är ute efter ett sommarhus vid havet på Västkusten har kommit helt rätt! Havet, salta bad, vågbrus, soldränkta klippor eller mjuka, långgrunda sandstränder i Halland.

Stugor på Västkusten från norr till söder

Västkusten erbjuder många fina sommarhus, skärdgårdshus, villor och stugor med bra standard, i naturskön miljö och vackert läge. Några har utomhuspool medan andra har bastu, bubbelpool eller badtunna. Här nedanför kan du välja och se alla våra lediga stugor för uthyrning i Bohuslän och Halland. Välj just ditt favoritområde och se alla lediga stugor att hyra i just ditt favoritområde.

I Strömstad västkusten äldsta badort, fins mängder av restauranger, uteserveringar och mysiga butiker att upptäcka. Staden hamnar dessutom ofta i topp på listan över flest antal soltimmar i norra Europa.

Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund i Tanum lockar med både gourmetmat och bad i enskilda vikar. Upptäck tre soliga och ystra västkustpärlor i Tanums kommun. Fjällbacka är idag mest känt genom Camilla Läckbergs alla deckarromaner. Tanum ligger för övrigt i norra Bohuslän med en mångfald naturupplevelser respresenterade; kustland och skärgård, inland med jordbruksmark, skogsområden och vackra insjöar.

Lite söder om dessa ligger Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand och Bohus-Malmön, större och mindre orter i Sotenäs kommun. Alla är små skärgårdsdrömmar i vitt och rött i en oslagbart vacker natur. Här får man hela västkusten i miniatyr. Alla har sin charm och du reser lätt mellan alla dessa orter under en dagsutflykt.

Nordeuropas bästa dykvatten finns i trakten runt Lysekil och Skaftö dessutom de vackraste rosafärgade granitklipporna och oförglömliga naturupplevelser. Här bor man mitt i Bohuslän och har oändliga upflyktsmöjligheter både norr och söder ut längs kusten. Kust- och havsfisketurer, god mat och underhållning, sälsafari och det rena, klara, salta badvattnet gör denna kust mycket unik.

Södra Bohuslän med sina kobbar och skär tillfredställer alla behov av längtan till havet. Orust är evenemangens ö, här annordnas museiveckor, festivaler och jazzdagar varje år. Orust tillsammans med Tjörn och Marstrand ligger som ett pärlband av öar strax norr om Göteborg.

Listan kan göras lång över alla små västkustpärlor i Bohuslän och du finner dem alla här under på kartan.

Söder om Göteborg börjar härliga Halland, sandsträndernas paradis. Att sakta promenera barfota i sanden vid havet är ljuvliga minnen från barndomens somrar.