Stugsommar

Här kan du hyra stuga i Blekinge

Många fina stugor i närheten av Blekinge skärgård

Blekinge skärgård har många fina stugor för uthyrning

Här i den vackra skärgården finner man alltid lugn och ro. Att blicka ut över havet och se båtar, fåglar, badande barn eller några som fiskar är som balsam för själen.

Hanöbukten

Populära Hanöbukten sträcker sig utanför Skånes östkust och Blekinges sydkust. Halvön Hanö ligger som en gräns mellan Skåne och Blekinge och här hittar man inte bara fina vita sandstränder utan till och med tropisk avenboksskog, fridfylld harmoni och skönhet. Naturen är både storslagen och säregen med bra bad och fina sandstränder. Stugor vid Hanöbukten

Ronnyby brunnspark

Greppa picknickkorgen och ge er ut bland rhododendron-planteringar, brunnsvillor och strövstigar i kulturreservatet Ronneby Brunnspark. Här samsas dom stora evenemangen med små unika upplevelser – en plats för alla med andra ord. Mitt i parken intill den gamla källan ligger Naturum och flera dagar i veckan arrangeras guidade turer i parken. Ronnyby Brunnsparks fina kurortsvillor rymmer många olika verksamheter så som trädgårdsbutik, restaurang, loppis, hälso-företag och sist men inte minst ett unikt café dit besökarna vallfärdar. Missa inte loppmarknaden i Brunnshallarna dit tusen-tals besökare kommer varje söndag. I anslutning till den fina parken ligger ett upplevelsebad. Vill du istället uppleva en av Sveriges vackraste å-promenader kantad med brunnsvillor tar du Nedre Brunnsvägen in till kulturkvarteren i centrum (1,3 km).

Brunnsskogen är mycket omväxlande och naturskön, till stor del bevuxen med bokskog. Här finns flera iordningställda stigar. Därtill går Blekingeleden genom Brunnsskogen.

Karlskrona skärgård

Marinmuséet i Karlskrona är ett av södra Sveriges populäraste turistmål. Spännande, roligt och pedagogiskt för hela familjen. Museet erbjuder ett brett utbud av utställningar som på olika sätt berättar om den svenska marinens historia. Missa inte Ubåtshallen! - I ubåtsutställningen kan du nu uppleva vad bara ett fåtal människor har varit med om genom historien - insidan av en riktig ubåt. Här kan du känna, lukta, lyssna och få en känsla av livet ombord från vardagens rutiner till skarpt läge. Bredvid den högteknologiska ubåten Neptun finns dess föregångare och svenska flottans allra första ubåt - Hajen.

På Marinmuseum kan barn och vuxna bland annat utmana varandra på Dunders däck, gå ombord på en riktig ubåt från kalla kriget, vara kreativa i Sjömansverkstaden och se museets höjdpunkter tillsammans. Håll utkik efter skeppshunden Pricken som visar vägen. Samtidigt som barnen har kul så lär de sig även en massa om den svenska marinens historia. Kombinera ditt museibesök med lunch på Restaurang Skeppsgossen, inne på museet. Här serveras lunch- och salladsbuffé med dagens rätt samt stående inslag av husmanskost, så som raggmunk, kroppkakor och stekt sill. Det går också bra att fika.

Stugor för golfare

Älskar du att spela golf och gillar att upptäcka nya ställen? Då är vårt tips att hyra stuga i Blekinge. På en liten yta får du åtta möjliga banor att spela på inom 1 timmes radie. En stor fördel med Blekinge är att alla banor ligger naturskönt och nära till kommunikationer oavsett om det är en skärgårdsbana, skogsbana eller kustbana.

Vid Olofström ligger Blekinges största sjö, Halen. Här kan du hyra kanot och det är en mäktig känsla när paddeln möter ytan och kanoten glider fram på vattenytan. Tänk dig en glittrande sjö, fikakorg och det är du själv som styr vart du ska. Stugor vid Olofström och sjön Halen.

Boka stuga till laxfiske i Mörrumsån

Att hyra stuga till laxfisket är populärt. Årligen lockar området hundratusentals turister från hela världen som vill njuta av den otroliga naturen längs Mörrumsåns dalgång. Vissa tider under året har man också turen att få se när laxarna hoppar. Längs ån finns flera naturreservat och den populära "Laxaleden" som berättar om Mörrumsåns natur. En 30 km lång vandringsled som går mellan Hovmansbygd och Elleholm. Längs leden finns ett hundratal informationstavlor som beskriver historia och kultur längs det fiskrika och kraftfulla vattendraget. Stugor vid Mörrum

Eriksberg vilt och natur är ett drygt nio kvadratkilometer stort naturreservat i Blekinge skärgård. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Under sommaren finns det möjlighet att köra en safaritur med egen bil och se djuren i ett unikt kustlandskap med lummiga ädellövskogar och ett fascinerande klipplandskap.

Här nedanför kan du hyra stuga i Blekinge skärgård: