Stugsommar

Gotland i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Gotland
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 30 resultat.

Gotland i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Gotland
Våra stugor i Gotland får 3.8 av 5.0, från 29 omdömen

30 stuga i Gotland

Stuga i VisbyStugnr: 8749Visby2 personer,  51 m²1,4 km till sjö/hav:.Stuga i Gotlands ToftaStugnr: 4880Gotlands Tofta4 personer,  25 m²500 m till sjö/hav:.Stuga i HemseStugnr: 6455Hemse4 personer,  90 m²7 km till sjö/hav:.Stuga i SliteStugnr: 43876Slite4 personer,  60 m²2,7 km till sjö/hav:.Stuga i SliteStugnr: 45775Slite4 personer,  60 m²2,0 km till sjö/hav:.Stuga i Gotlands ToftaStugnr: 4884Gotlands Tofta8 personer,  120 m²500 m till sjö/hav:.Stuga i KatthammarsvikStugnr: 7210Katthammarsvik10 personer,  150 m²3,6 km till sjö/hav:.Stuga i HögklintStugnr: 43737Högklint4 personer,  50 m²1,5 km till sjö/hav:.Stuga i StenkyrkaStugnr: 9747Stenkyrka7 personer,  90 m²6 km till sjö/hav:.

Gotland är Sveriges största ö, med karaktärsfull vildmark och en kustlinje med vackra sandstränder. Visby, öns huvudort, är historiskt betydelsefull och är från vikingatiden och finns på UNESCO:s världsarvslista.

Alla som har satt sin fot på gotländsk mark håller med om att det är något magiskt med det. Gotland är ett populärt resmål på somrarna både för svenskar och gäster från andra länder. Denna unika ö utanför Sveriges sydöstra kust har allt – natur, enastående historia och unika lokala smaker. Vandra runt på kullerstensgator i Visby och det är som om du har förts till medeltiden.

Visbys historiska stadsbild präglas mycket av Ringmuren, komplett med torn och portar, som byggdes mellan 1250 och 1288 och sträcker sig över 3,5 kilometer runt den månghundraåriga stadskärnan.

Det är väl värt ett besök när som helst på året – varje årstid har sin egen unika charm – men ön vaknar till liv särskilt under sommaren, då temperaturen svävar runt 20°C och vattnet är som mest badvänligt. Även om simning inte står på agendan har Gotlands särpräglade kustlinje mycket att erbjuda. Havsstackarna – eller ’raukar’ som de kallas på svenska – som finns på den klippiga östkusten är en nästan överjordisk syn att skåda.

Gotland har fantastisk natur och eftersom det mestadels är platt är det en cyklists drömdestination. Ekstakusten är ett populärt cykelalternativ med mycket att erbjuda. Denna kuststräcka ligger i ett idylliskt naturreservat och sträcker sig över den västra sidan av ön, från fiskeläget Djupvik till Hammarudden. Hoppa på en färja för att utforska grannöarna Stora Karlsö och Lilla Karlsö, som är kända för sin rika flora och fauna.

Ingen resa till Gotland är komplett utan ett besök på ön Fårö. Beläget strax nordost om huvudön når du denna karaktärsfulla destination med en gratis åtta minuters båtresa från Fårösund. Det är lätt att förstå varför den världsberömde svenske regissören Ingmar Bergman blev kär i denna ö, där han tillbringade en stor del av sitt liv från 1960-talet fram till sin död 2007. På Fårö finns även de imponerande raukarna (kalkstenshögar), som bildar fantastiska naturliga skulpturfält längs kanten av havet.