Stugsommar

Fina stugor i Småland hittar du här!

Vi har närmare 200 stugor för uthyrning i vackra Småland

och här får du uppleva djupa skogar, mängder av sjöar och spännande utflyktsmål. Gå på promenader i vackra miljöer, koppla av med ett fiskespö i handen eller roa dig med aktiviteter som bad och kanot. Att hyra stuga i Småland bjuder på en rad närliggande familjevänliga utflyktsmål som till exempel Astrid Lindgrens värld eller fina Västervik med badland. Småland är idag uppdelat i tre län; Jönköpings län, Kronoberg län och Kalmar län med Öland – gemensamt för dem alla är att här finns alltid naturen och äventyret runt knuten.

Stugor i Smålands skogar

Välkommen till de djupa skogarna och de många sjöarna i Småland. Här ligger Vättern som är Sveriges näst största insjö med ön Visingsö. Ta färjan över och gör en cykelutflykt runt ön. en härlig upplevelse där du kan stanna för ett skön svalkande dopp från någon av stränderna. Gör ett besök i Gränna och se hur polkagristillverkningen går till. I vilda västern-parken High Chaparal finns amssor av attraktioner. träffa indianer, cowboys och pälsjägare. Vaska guld och rid på hästar. Se de farfyllda showerna med skickliga stuntmen. Det är inte svårt att tillbringa en heldag med familjen här.

Glasriket i Småland

har fortfarande ett flertal glasbruk verksamma på bara några mils omkrets. Bl a Kosta, Boda och Orrefors representerade. Upplev skapandet av vacker glaskonst i alla möjliga former. Se hur de duktiga glasblåsarna skapar de de mest fantastiska verk här. Vimmerby, Katthult och Mariannelund, alla småländska orter i Astrid Lindgrens sagor. Ta med barnen och se alla sagor blåsas till liv. Småstadsidyllen Vimmerby är en av våra äldsta städer och här runt torget finner i små mysiga butiker och trevliga restauranger.

Hos oss kan du hyra stuga

Hos oss kan du hyra stuga ett par dagar, en vecka eller ännu längre på din semester, valet är ditt. Vi har boende för alla smaker och plånböcker – alltifrån traditionella stugor till större hus med alla bekvämligheter. Det finns även flera stugor med båt inkluderat eller att hyra av stugägaren. Med andra ord allt du behöver för en skön semester i Småland.

Boka en eller flera stugor i Småland här: