Stugsommar
Kontakt
Sök stuga
Stugsommar
Sista Minuten
Sista Minuten

Fira påsk och påskhelg i en trivsam stuga!

Påsk och traditioner

Boka en stuga till påsken och få tillfälle att fira påskhelgen med gemenskap och njut av att vistas i naturen nu när våren kommer med ljus, solsken och vi längtar efter en skön ledighet. Oavsett om du vill kalla det påsklov, påskledigt, semester eller bara långhelg har vi stugan för dig till påskhelgen!


Vill du ta med din hund eller katt har vi självklart flera stugor där husdjur är välkomna under påsken.
Hos oss finns stugor som passar alla smaker och plånböcker – hos oss kan du välja att hyra stuga i påsk med vacker utsikt över vattnet eller kanske föredrar du en het påsk i en stuga med bastu. Påskafton är en glad dag som firas i en positiv anda och högtiden är idag en helg då familjer samlas för att äta gott och umgås. Traditionsenligt äter vi svenska nästan samma mat både under julhelgen, påsken och midsommar. Påskhelgen och påskbordet domineras dock av ägg, som vi gärna målar i vackert, glada färger och så sillen och laxen, som just till påsken ofta serveras inkokt. Under påskhelgen är det vår i luften och man njuter av vårsol och härligt grönskande träd, kanske med en och annan påskfjäder i grenarna. Många gömmer godisfyllda ägg i trädgården på påskafton som barnen själva får leta rätt på med en skattkarta i handen.

I den västra delen av Sverige firas påsken med brasor, raketer och smällare - ungefär som på nyårsafton. Det är en upplevelse att vistas i och omkring de små kustsamhällena längs Bohusläns kustband just på påskafton för att ta del av detta speciella påskfirande.

Vi önskar alla en riktigt Glad Påsk!