Stugsommar

Askersund i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Askersund
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 7 resultat.

Askersund i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Askersund
Våra stugor i Askersund får 4.6 av 5.0, från 11 omdömen

Stugområden Askersund

Topp-attraktioner i området

 • Närkes Riviera
 • Borgmästareholmen
 • Trehörnings masugn
 • Paddling i norrra Vätterns skärgård
 • M/S Wettervik
 • Stjernsunds slott
 • Strandpromenaden
 • Askersunds Hembygdsgård
 • Knalla gruva
 • Harge uddar
 • Tivedens Nationalpark
 • 7 stuga i Askersund

  Stuga i ÅsbroStugnr: 43250Åsbro7 personer,  90 m²400 m till sjö/hav:.Stuga i ÅmmebergStugnr: 44448Åmmeberg2 personer,  55 m²20 m till sjö/hav:.Stuga i ÅsbroStugnr: 44563Åsbro6 personer,  100 m²20 m till sjö/hav:.Stuga i AskersundStugnr: 49711Askersund8 personer,  125 m²22 m till sjö/hav:.Stuga i AskersundStugnr: 54436Askersund4 personer,  110 m²500 m till sjö/hav:.

  Småstadsidyllen Askersund erbjuder ett vidsträckt skärgårdslandskap som kombinerat med trolska skogssjöar och djupa skogar skapar en härlig kontrast året runt. Att ta en glass i hamnen är en omtyckt paus medan solen värmer och båtar lägger till. I hamnens kvarter hittar man också charmiga caféer och restauranger. Sedan kan man mätt och belåten bege sig ut på den vackra strandpromenaden där en gångbro leder över till Borgmästareholmen, stadens egen lilla ö. Vill man fortsätta in från hamnen ligger torget med dess mysiga gränder bara ett kvarter bort.

  I naturreservatet Utnäset kan man promenera i gammelskog samtidigt som man har Vätterns strand helt nära. De små uddarna och klipporna erbjuder fina vyer över det glittrande vattnet och i skyddade vikar finns härliga sandstränder för den som vill ta ett dopp. På Borgmästareholmen finns en långgrund sandstrand i en liten vik, perfekt för lek eller kvällsdopp efter stadspromenaden.

  Strax söder om Askersund ligger Stjernsunds slott, som anses vara ett av Sveriges vackraste med vatten på hela tre sidor och en sällsynt välbevarad inredning från 1850-talet. Genom intressanta guidade turer kan man uppleva den speciella atmosfären här. Slottet omges av den fina slottsparken, som är öppen året runt. Vid slottsparken norra strand kan man stanna för en lunch eller fika medan man blickar ut över sjön Alsen.

  Varje år lockar naturreservatet Fagertärn tusentals besökare för att beundra de röda näckrosorna, som blommar från midsommar till andra hälften av augusti. Man brukar få ta med sig kikare eftersom näckrosorna växer en bra bit ut från stranden. Det går en 2,5 km lång markerad stig runt sjön som man kan följa.

  I Tivedens nationalpark kan man vara med om många intressanta naturupplevelser. Här finns upp till 10 meter höga klippblock som har kommit med inlandsisen, spännande grottor och flera vackra vildmarkssjöar. I det kuperade och vilda skogslandskapet med sina dramatiska sprickdalar kan man njuta av vildmarkskänslan.