Stugsommar

Bästa möjliga tillgänglighet

Minisemester hela året

Vårt svar på dagens livsstilHur definierar Stugsommar begreppet ´minisemester´?

En minisemester har en längd på 2-4 nätter.


Varför ska du erbjuda möjligheten för minisemester året runt?

Våra gästers beteende håller på att förändras. Under senaste åren har efterfrågan på minisemester under lågsäsong ökat kraftigt. Nu ser vi en liknande ökning i efterfrågan under högsäsong, och självklart vill vi följa med i denna nya trend.

Många av våra husägare erbjuder redan möjligheten för kortare vistelser för att öka deras intäkter under lågsäsong och nu ser vi tydligt att man på detta sätt även kan öka intäkterna under högsäsong.


Finns det risk att min totala beläggningsgrad under högsäsongen blir mindre om jag erbjuder minisemester?

Svaret är nej. Under högsäsongen är det inte möjligt att boka minisemester tidigare än 35 dagar före ankomst. På så sätt möter du behoven från den traditionella gästen som vill boka i god tid och får samtidigt bokningar från den ofta mer impulsiva gästen som vill boka minisemester nära inpå ankomstdatum.Flexibel ankomst

Nya behov, nya möjligheterVad innebär flexibel ankomst?

Med flexibel ankomst kan gästerna välja mellan 4-6 olika dagar i veckan när de kan anlända för att påbörja sin semester.


Vilka är fördelarna med flexibel ankomst?

Att låta gästerna anlända andra dagar än vanligt ger dem förstås fler valmöjligheter. Fler valmöjligheter innebär fler bokningar som i sin tur ökar beläggningen.


Kommer flexibel ankomst minska beläggningsgraden under högsäsong?

För att undvika detta kommer möjligheten att välja olika ankomstdagar under högsäsong inte att aktiveras tidigare än 28 dagar före ankomstdatum. Under lågsäsong är alternativet med flexibel ankomst tillgängligt som standard.Sista minuten

Tillgodose behovet från dagens semestergästerVad innebär sista minuten?

Sista minuten tillåter gäster att boka din stuga upp till en dag före vistelsen. Detta innebär att de kan boka din stuga direkt utan att skicka en bokningsförfrågan.


Varför ska jag erbjuda sista minuten-bokningar?

Att acceptera bokningsförfrågan i sista minuten kan öka din beläggningsgrad med upp till 15%. Det är dessutom ett villkor för att vi ska kunna lista din fastighet på våra partnersajter.

Kort sagt så håller bokningsbeteendet hos våra gäster på att förändras. Husägare som inte erbjuder sista minuten-bokningar kommer helt enkelt missa den växande grupp av gäster som föredrar att boka sin vistelse med kort framförhållning.