Stugsommar

Bästa möjliga prissättning

Flexpris

Det bästa priset för allaVad är flexpris?

Flexpris (även känt som dynamisk prissättning) innebär att din stugas hyrespris varierar för att motsvara dess aktuella marknadsvärde. Detta värde räknas ut med hjälp av algoritmer som analyserar historiska data, internetsökningar och marknads- och konkurrentdata. Priset sätts sedan automatiskt. Detta utan begränsning i uppgående riktning samt med upp till 25% i nedgående riktning på bas-ersättningen för en enskild vecka för 2020.
Med andra ord från - 25% / + obegränsat.


Hur fungerar flexpris i praktiken?

Ett enkelt exempel: Ett stort internationellt evenemang arrangeras i Båstad. Under denna period ökar efterfrågan på semesterboenden i Båstad och kringliggande kommuner. Den ökade efterfrågan återspeglas genast i hyreskostnaden för våra husägares stugor. Våra algoritmer identifierar då det optimala hyrespriset som både är attraktivt för potentiella gäster och samtidigt ökar husägarens intäkter så mycket som möjligt.

Om det kommer en period när efterfrågan minskar sänker våra algoritmer automatiskt priset på din stuga lagom mycket för att maximera chansen att den bokas.

Fungerar flexpris?

Intäkterna ökar med i genomsnitt 15% och ibland upp till hela 50% när man har aktiverat flexpris. Av den anledningen har även stora resebyråer, flygbolag, teatrar och andra kundfokuserade sektorer börjat använda flexibla priser.


Varför har Stugsommar introducerat flexpris?

Vi vill använda den stora mängden data och marknadsinformation vi har till vårt förfogande till att sätta det rätta priset för en stuga för varje given period. På så sätt får du (och vi) alltid den optimala intäkten för din stuga. Gästerna får konkurrenskraftiga priser och kan prioritera att boka i högsäsong eller passa på när de kan få stugan till ett lägre pris. När du godkänner flexpris inkluderas din fastighet automatisk i vårt system för flexpris.

Jämförelsepris

Fler val innebär fler bokningar


Vad innebär jämförelsepris?

Jämförelsepris visar aktuellt pris jämfört med det högsta priset för samma stuga under en tre-månaders period runt det valda ankomstdatumet (två månader före och en månad efter).


Är det rätt att visa jämförelsepris?

Det tycker vi. Det ger gäster som kan vara mer flexibla en chans att värdera om de vill boka i högsäsong eller välja en annan vecka och få fler alternativ och kanske ett lägre pris.

Hur påverkar jämförelsepris min inkomst som husägare?

På kort sikt påverkar det inte dina hyresintäkter för en bokning, eftersom priserna redan har fastställts och överenskommits i förväg.

På längre sikt är vi övertygade om att jämförelsepris kommer hjälpa till att öka dina intäkter. Det leder till snabbare beslut hos de som bokar och ökar chansen till ytterligare bokningar under lågsäsong och kringliggande veckor.


Kommer jämförelsepris attrahera en annan typ av gäster?

De flesta av våra stugor ligger redan ute med jämförelsepris på Booking.com och det är inget som tyder på att det ändrar typen av gäster som hyr hos oss.

Rabatter

Få ut så mycket som möjligt med rabatter


Varför ska jag som husägare använda rabatter?

Liksom med all prissättning är rabatter helt enkelt ett verktyg för att övertyga folk att hyra din stuga genom att erbjuda dem ett fördelaktigt pris.


Vilka rabatter kan jag själv hantera?

Som husägare kan du när som helst aktivera två typer rabatter: 1) en sista-minuten-rabatt. Du kan till exempel ställa in att denna ska aktiveras automatiskt om din fastighet inte har bokats inom ett bestämt antal dagar före en period utan bokningar. 2) en rabatt för en viss period, som du till exempel kan aktivera under lågsäsongen.


Depositionsavgifter och tilläggskostnader

Undvik otrevliga överraskningar


Stugsommar vill inkludera alla extra kostnader i priset

Det första intrycket våra gäster får är viktigast. Genom att redan i förväg visa eventuella tilläggskostnader för till exempel sänglinne och husdjur, som specificerade delar i hyrespriset, undviker vi att gästerna få en otrevlig överraskning senare.

Det är inte populärt att be om tilläggskostnader från gäster när de redan är på plats i stugan. Vi uppfattas då som oärliga och detta skapar en negativ känsla som i sin tur leder till dåliga gästrecensioner på vår sajt och i sociala medier.

Genom att låta Stugsommar inkludera alla tilläggskostnader i priset på förhand undgår vi all förvirring och gästerna kan fokusera på sin semester och allt positivt med din stuga. Att inte begära depositionsavgift ökar dessutom chansen att din stuga bokas.