Stugsommar

Stuga: Hörvik

Stuga: Hörvik, Sölvesborg, Blekinge

Gästomdömen

Baserat på 1 gästomdömen5.0 av 5.0

Stugans faciliteter

4
2
70m²
nej
nej
500 m
 
1 badrum
 
Tvättmaskin
 
Byggår 1934, renoverat 2021
 
5,0 km till affär
 
500 m till kust
 
500 m till kust
Gratis avbokning
Gratis avbokning fram till 35 dagar före ankomst. Gäller för ankomster under perioden 6/4-2024 till 3/1-2025
Se villkor här

Gratis avbokning 15 dagar före ankomst

Erbjudandet om 15 dagars avbokning gäller vistelser i utvalda stugor under valda perioder. Gäster kan avboka sin vistelse kostnadsfritt upp till 15 dagar före ankomst, om Stugägaren har anmält sitt hus till kampanjen ”15 dagars gratis avbokning”, vid bokningstillfället. Om en avbokning görs inom 14 dagar innan ankomst gäller den normala avbokningsreglerna, jfr hyresvillkor. Avbokningsalternativen visas alltid på hyresbeviset.

Erbjudandet gäller för utvalda stugor och på utvalda ankomstdatum. Kontrollera detaljerna på stugans sida innan du slutför bokningen. Stugägare kan löpande ansluta sig till kampanjen med 15 dagars avbokning så kontrollera alltid stugan sida efter erbjudandet innan bokning slutförs, då datum när erbjudandet gäller kan variera. Det är därför viktigt att du kontrollerar om en 15-dagars avbokning har valts för semesterhuset den dagen du bokar.

Gratis avbokning 35/45 dagar före ankomst

Der gäller gratis avbokning med 35/45 dagar fram till ankomst för nya bokningar gjorda med ankomst fram till 3. januar 2025.

Kontrollera informationen som gäller på din bokning innan du bekräftar. Avbokningsmöjligheter och datum för senast möjliga avbokning kommer att framgå av din bokningsbekräftelse.

Villkor och bestämmelser för rabattkoder

LAST20
Spara 20% (upp till 1.100 kr.) med koden LAST20 på vistelser med ankomst fram till 2024-4-30.



SAVE10
Spara 15% (upp till 1.100 kr.) med koden SAVE10 på vistelser med ankomst 1.3.-30.6.2024.



Rabattperioden kan ändras utan att meddelas innan. Koden kan inte kombineras med andra rabatter eller bonuserbjudanden. Rabattkoden kan inte användas för ombokningar eller om ändringar görs i befintliga bokningar.
Rabatt ges endast på hyrespriset, ej på administrationsavgifter, slutstädning mm. Rabatten gäller endast nya beställningar gjorda online på Stugsommars hemsida.

Topp-attraktioner i området

Stuga nr. 24759
Stugkategori: ★★★
Hav/insjö 500 mGästomdömen

Sök pris och boka

Sök pris och boka

Vecka MånTisOnsTorsFreLörSön
18293012345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
22272829303112
Möjlig ankomstdag
Vald period
Ledigt datum
Inte ledigt
Din bokning

Stugbeskrivning

BBadrum
EIngång
KKök
OVardagsrum
STUndervåning
VSovrum
1 Vardagsrum: TV
2 Sovrum: 1 dubbelsäng, 2 sängar
Kök: Barnstol, elspis, kylskåp, kyl-frys, mikro, spisfläkt, kaffebryggare
Bad/WC: Tvättmaskin, wc, tvättställ, dusch, golvvärme
och: Altan med tak, elvärme, utegrill, naturtomt 800 m², blandad möblering, villakvarter, Rökförbud

Mer om stugan

En helt nyrenoverad och charmig stuga i det så kallade Listerlandet. Det är en halvö som sticker ut mellan Blekinge och Skåne och är en riktigt vacker plats! Stugan har valts att behållas i familjen eftersom det är ett föräldrahem och har under de senaste åren gått igenom en rejäl renovering. På bottenvåningen finns ett helt nytt kök samt ett vardagsrum och toalett med dusch. På ovanvåningen finns två stycken sovrum. Ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar. Trädgården har en skyddad baksida där man en stor gräsmatta med utemöbeler och grill.

Hörvik präglas av modern fiskeindustri, även om den äldre bebyggelsen till viss del bevarats. Här finns mysiga hamnkrogar. Hörvik är i det närmsta sammanvuxet med Krokås, ett mindre fiskeläge med egen hamn. Väster om Hörvik ligger Hörviks Hallar, ett av bygdens mest spektakulära klippbad. Har man god kondition är det hit man ska ta sig om man uppskattar mjukspolade stenhällar och imponerande klippformationer. Härifrån är utsikten mot Hanö magnifik och som gjord för en god picknick-korg. I närheten ligger också den mytomspunna grottan Hallahåle, som länge figurerat i folkmun både som gömställe för en vikingaskatt, och som nedgång till en underjordisk gång till Hanö. Grottan ska enligt sägnen stänga sina gångar för obehöriga, därav svårigheterna att hitta dess öppning. Öster om Hörvik - Krokås ligger naturreservatet Spraglehall med sin makalösa utsikt och sina vackra strandängar. Under sommartid har man också en populär picknick-konsert i det gamla stenbrottet.

Här finns flera mysiga kustbyar utöver Hörvik till exempel Hällevik. Hällevik är den äldsta och mest kända av Listers fiskelägen. Byn ligger vid en djup vik, vackert omfamnad av de två landtungorna Björkenabben och Kråkenabben - den sistnämnda en välkänd orkidé- och fågellokal. Den gamla bykärnan har traditionell trähusbebyggelse och vetter mot hamnen med sina välbevarade gamla stenkåsar. Här finns gästhamn, mat och diversehandel, rökerier, fiskaffär och hamnkrog. Under sommaren hålls också det lilla konstgalleriet öppet, liksom konsthantverksboden och ett glasscafé. Här finns också ett charmfullt fiskemuseum, som ger inblick i byns historia. I Hällevik är det nära till allt. Den fina badstranden ligger bara ett stenkast bort, liksom Stiby Backe, för den som sugen på svalkande boksskog och vacker utsikt. Här finns även ett utomhusbad med bassänger och vattenrutschkana.

Blekinge skärgård är rikt på bra fiskeområde och man har även nära till Mörrum med laxfiske. Vill du ut i skärgården finns det skärgårdsturer och fisketurer som går ut från flera ställen i närheten. Från Nogersund går det båtturer ut till Hanö som är en riktig skärgårdspärla! Varmt välkommen!

Om området

Du är här: Hörvik, Sölvesborg, Stuga 24759, 4 personer, Tvättmaskin