Menu

Stugsommar

Stugor:  TörebodaBohuslän och Västra GötalandSverige

Det finns 1 stuga i detta område som matchar dina valda kriterier.
Antal dagar:
Stugkategori
Om Töreboda

Töreboda ligger vackert beläget vid Göta kanal, mittemellan Vänern och Vättern. Under sommaren skjuder det av liv i gästhamnarna och längs Göta kanal trängs båtar som slussas upp och ner.

Inne i Töreboda hittar du färjan Lina, Sveriges minsta färja i reguljär trafik, med säsong under maj-september. Färjan dras över kanalen för hand med hjälp av ett rep (en så kallad tross) som löper genom färjan. Den som vill kan prova att dra över färjan själv.

Annars kan en båttur på Götakanal med MS Sandön bjuda på många härliga upplevelser. Under en dagsutflykt hinner man verkligen njuta av den unika kanalatmosfären och lugnet som en resa på Göta Kanal omges av. Ombord råder en gemytlig atmosfär och även om det skulle vara kall väderlek ute, så är det alltid varmt och skönt inne på båten. Under färden passerar man både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker.

Badplatsen vid Korssjön är en liten badsjö precis intill väg 200 mellan Töreboda och Hova. Den lilla sjön ligger naturskönt i skogen och är rätt djup trots sin ringa storlek. Det finns ett grund i sjöns mitt som man kan simma ut till. Vid badplatsen, som man lätt når med både bil och även med buss, finns badbrygga, enklare omklädningsrum och en bajamaja står uppställd under badsäsongen. Stranden här består av både gräs och sand.