Stugsommar

Rimforsa i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Rimforsa
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 1 resultat.
Sök på kartan

Rimforsa i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Rimforsa

Topp-attraktioner i området

 • Kalmar slott
 • Kalmar domkyrka
 • Kalmar stadspark
 • Nationalparken Blå Jungfrun
 • Fornlämningar i Gamleby
 • Vackra ön Idö
 • Glasriket
 • Astrid Lindgrens värld
 • Ölandsbron
 • En stuga i Rimforsa

  Stuga i RimforsaStugnr: 4620Rimforsa4 personer,  52 m²3,0 km till sjö/hav:.

  Rimforsa ligger vid Kinda kanal mellan sjöarna Järnlunden och Åsunden. När du hyr en stuga i Rimforsa kan du kombinera vidunderliga naturupplevelser med stadspulsen och dess utbud i närheten. I Rimforsa är vattnet centralt med egen badplats, här fiskar du också eller åker ut med båten. Så har vi även Kinda kanal som flyter förbi i Rimforsa. Alldeles i närheten finns också en av Sveriges största urbergsgrottor, Trollegater. I Rimforsa finns det alltid något att göra och med närheten till Linköping kan du alltid hitta på något. Eller så gör du absolut ingenting, Rimforsa är även en perfekt plats för det också.

  Linköping, Göta Kanal och slott

  Linköping som är landets femte största stad har ett rikt pulserade nöjesliv. Här finns gott om barer, teatrar och ett imponerande restaurangutbud för alla smaklökar och plånböcker. Gör ett besök på populära Ammos Creperie & Drinks eller avnjut det genuina portugisiska köket på Restaurante Alfama, beläget centralt på Apotekaregatan.
  Sugen på shopping? Då är city ett eldorado med alla sina butiker och gallerior. Även den kulturintresserade får sitt lystmäte. Väl värt ett besök är bl. a Gamla Linköping, Domkyrkan eller Flygvapenmuseet. Runt staden finns även flera vackra slott, nämnas kan Ekenäs slott som varje år anordnar riddarspel.

  Göta kanal och Söderköping
  Göta kanal som mynnar i sjön Roxen, och Kinda kanal ner mot Kindasjöarna, är en upplevelse med fina omgivningar och många gamla slussar. Ca 50 km öster ut ligger den vackert belägna sommarstaden Söderköping. Här kan ni njuta av den trevliga gamla staden, ta en härlig cykelutflykt längs kanalen. Bestiga Ramunderberget och skåda ut över staden från ovan. Ta sedan en glass på Smultronstället som är känt för sin goda glass. Det finns även ett trivsamt promenadstråk som går genom centrala Söderköping och kallas för ”Hälsans Stig” som Hjärt- och lungfonden står bakom med målet att få fler att promenera mer.

  Norrköping och Kolmården

  Norr om Norrköping ligger Kolmårdens djurpark där ni möter djur från alla hörn. Ta plats i Delfinarium och se delfinernas magiska föreställning. En spännande park där ni med egen bil kan köra runt bland de vilda djuren. Här kan familjen få en heldag med en massa minnesvärda upplevelser. I Safariparken väntar det stora äventyret där ni kan åka över parkens björnar, vargar, lejon, zebror och strutsar.

  Reijmyre
  I Norrköpings kommun i Reijmyre finner man Reijmyre glasbruk. Glasbruket är ett av Sveriges äldsta glasbruk som grundades år 1810. Glasbruket ligger vackert beläget mellan Norrköping och Finspång mitt i de djupa Kolmårdskogarna. Hela detta industrilandskap är väl värt ett besök. På många platser runt Norrköping lyfts historien om industrin och det finns mycket att se, ex. vis Arbetets museum där det finns något kul för såväl vuxna som barn.

  Billbäcks trädgård
  I utkanten av Norrköping ligger Billbäcks butik, trädgård, restaurang, café och odlingar. Billbäcks är lika mycket besöksmål som handelsträdgård. Där finner du en av landets mest välsorterade trädgårdsbutiker men man kan stanna här för att bara njuta av grönskan till en kopp kaffe eller en bit mat på en prunkande uteservering. Ett stenkast från butiken ligger äppelodlingen där frukterna skördas framåt höstkanten. Arkösund är Norrköpings närmaste skärgård.

  Arkösund
  Arkösund är ett litet samhälle vid havet, vilket sjuder av liv på sommaren. Där finns marinor, affär, pubar och hotell med underhållning. Men även en friluftsteater, hantverksbodar, båtturer, glasskiosker samt härliga bad på "Badholmarna".