Stuga: Högsby

Stuga: Högsby, Högsby, Öland och Kalmar län, Sverige

Stugans faciliteter

5
2
72m²
nej
nej
40 m
 
Utsikt över vatten (hav eller sjö)
 
Energivänligt (jord-/bergvärme, solenergi eller värmepump)
 
Braskamin/öppen spis
 
Svensk TV: Svt1, Svt2 och TV4
 
2 badrum
 
Byggår 1967, renoverat 2016
 
7 km till restaurang
 
7 km till affär
 
40 m till sjö
 
40 m till badmöjlighet
Gratis avbokning
Gratis avbokning fram till 15 dagar före ankomst under perioden 9/1 till 28/5-2021
Gratis avbokning fram till 35 dagar före ankomst under perioden 29/5-2021 till 7/1-2022

Topp-attraktioner i området

 • Kalmar slott
 • Kalmar domkyrka
 • Kalmar stadspark
 • Nationalparken Blå Jungfrun
 • Fornlämningar i Gamleby
 • Vackra ön Idö
 • Glasriket
 • Astrid Lindgrens värld
 • Ölandsbron
 • Stuga nr. 08514
  Stugkategori: ★★★

  Sök pris och boka

  Sök pris och boka

  Vecka MånTisOnsTorsFreLörSön
  5328293031123
  145678910
  211121314151617
  318192021222324
  425262728293031
  Möjlig ankomstdag
  Vald period
  Ledigt datum
  Inte ledigt
  Din bokning

  Stugbeskrivning

  ALAltan/balkong
  BBadrum
  BYGroventré
  KKök
  OVardagsrum
  SPMatsal
  VSovrum
  1 Vardagsrum: Kamin, radio, TV
  2 Sovrum: 1 dubbelsäng, 2 sängar
  1 Sovalkov: 1 säng
  Öppet kök: Kokplattor, kylskåp, kyl-frys, mikro, kaffebryggare
  Bad/WC: Wc, tvättställ
  Bad/WC: Dusch (ingång utifrån)
  och: Altan med tak, elvärme, luft/luft värmepump, utegrill, naturtomt med träd 1230 m², trevlig möblering, utsikt över vatten, Rökförbud

  Mer om stugan

  I denna natursköna lantliga idyll hittar ni detta mysiga suterränghus. Det ligger samtidigt endast ca 3mil från östkusten och havet så ni får uppleva den svenska naturens bästa och samtidigt kunna enkelt ta sig till kusten och havet.

  Huset ligger med en härlig utsikt över Emån där man även kan ta sig ett dopp för den som önskar. I landskapet runt omkring finns det mycket skogsmark perfekta för en promenad i natursköna omgivningar. Huset ligger dessutom inte långt ifrån Glasriket, Öland, Växjö, Oskarshamn och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld, så det finns gott om utflyktsmål.

  Huset är byggt i sluttningen och har en och en halv våning. På entrévåningen hittar ni kök, matplats, vardagsrum, de två sovrummen, ett rum med en vask i samt utgång till altanen med sin fantastiska utsikt. Ett plan ner hittar ni toalett, ett tv rum med en extra säng. Härifrån tar man sig även till duschen som man når utifrån. OBS: TV:n har endast kanal SVT1 och SVT2. För att kunna se ytterligare kanaler behöver ett abonnemang aktiveras och denna tilläggstjänst beställs och betalas på plats via ägaren. Mer info finns i huset om detta. Det tar 24H innan beställt abonnemang aktiveras, därför behöver detta göras i god tid.

  Två hus en bit bort får vatten från samma brunn som sätts igång på husets tomt, så det finns möjlighet att det kommer någon för att göra detta under vistelsen.

  Varmt välkomna!

  Om området

  Om Högsby

  Välkommen till det gemytligt småländska och småskaliga. Det hjärtliga och genuina. Här hittar du läckra caféer, besöksvärda museer, handlare och hantverkare. Här finns den rika bygdehistoriken. Och inte minst - i Högsby kommun hittar du en stor variation av naturupplevelser!

  Vandra längs Högsbyleden, i Rudahagarna, Jonas Stolts vandringsled, eller genom de trolska bokskogarna längs Alsterån vid Böta Kvarn! Från Aboda Klint, som vintertid erbjuder utförsåkning i flera backar med lifter, presenteras också storslagna vyer och vandringsmöjligheter. Om vi talar om naturfenomen måste du ta dig till Kalmar läns enda kanjon, More Kastell. En ovittrad 20 meter hög restplint reser sig längst nerifrån den imponerande Moreravinen. Ekopark Hornsö är en av västeuropas viktigaste områden för bevarande av hotade insekter. I ekoparken ligger Barnebo med sina långa, mäktiga stengärdesgårdar och naturreservat! Missa inte kommunens många natursköna badplatser!

  Välkommen till kulturbygden, vildmarken och den småländska gästfriheten!

  Om Kalmar

  Den lilla medeltidstaden Kalmar vid Ölandsbrons västra brofäste, är en härlig sommarstad som har mycket att erbjuda barnfamiljer.

  Kalmar slott
  Kalmar slott som kanske är det främsta kännetecknet för Kalmar ligger idylliskt på gångavstånd ifrån centrum (kan vara svårt att hitta parkeringsplats vid slottet). Ifrån slottet har man en vidunderlig utsikt över Kalmarsund och inne på den lilla slottsgården kan fantasin få fart om hur det var att leva på slottet för flera hundra år sedan. Det sägenomspunna slottets historia sträcker sig 800 år tillbaka. Idag kan du följa med på spännande upplevelseguidningar, besöka slottets utställningar och låta barnen följa med på äventyr med slottsmusen Petit.

  Stadsparken
  "Kalmars gröna finrum", ligger bredvid slottet och är en välbesökt oas som 1985 blev utnämnd till Sveriges vackraste stadspark. Stadsparken har karaktären av en romantisk, engelsk park, där naturen har varit förebild vid utformningen. Mjuk linjeföring och med rikt innehåll av träd och buskar ger parken omväxlande öppna och slutna rum. Här finns ljusa och skuggiga partier som är typiska för den engelska parkstilen.

  Glasriket och Vilhelm Moberg
  Från Kalmar är det nära till många små städer och fina utflyktsorter eller till Glasriket. Ett område i Småland dit fler än en miljon besökare kommer varje år. Många återvänder gång på gång. Det är enkelt att förstå varför. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är ett skådespel man aldrig tröttnar på. Här hittar du kända bruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås m.fl. Dessutom kan du njuta av den småländska naturen när den är som bäst med skogar, sjöar, stenmurar och mängder av kulturupplevelser som t.ex. Vilhelm Mobergs utvandrarbygd.

  Fantastiska Öland

  Bara en resa över bron tar dig till Öland för att uppleva vad som där finns under er semester. Ta med er barnen till Ölands Djur & Nöjespark. Se vad Carl von Linné upplevde och besök Alvaret - den trädlösa slätten som utgör en fjärdedel av ön. Här finns en säregen blandning av växter som gör Alvaret helt unikt.

  Besök kungafamiljens sommarslott Solliden. Här kan ni njuta av deras vackra parker med olika inriktningar som är öppet för allmänheten. Varje år finns här kungliga utställningar att gå på.

  Kanske väljer ni att promenera runt i Trollskogen med dess övervuxna ekar, bland raukfältet vid Byrum eller längst med den 4,5 km långa muren som Karl X Gustav lät bygga. En varm dag lockar kanske Köpingsvik med sin härliga sandstrand, minigolf och restauranger. Eller varför inte doppa tårna i vattnet vid Äleklinta, Ölands vackraste kuststräcka där även det lilla fiskelägret Bruddesta ligger.

  Om ni missar Högnäs Orde med dess fina utsikt eller alla Ölands väderkvarnar så ska ni inte missa Borgholm, en av landets populäraste turiststäder, här är det fart och fläkt med shopping, kultur och evenemang.

  Från Sveriges högsta fyr Långe Jan i söder till Långe Erik i norr finns här alltid någonting att se och göra.

  Du är här: Högsby, Högsby, Stuga 08514, 5 personer, Sjö/Havsutsikt