Stugsommar

Hälsingland i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Hälsingland
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 13 resultat.

Hälsingland i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Hälsingland
Våra stugor i Hälsingland får 4.7 av 5.0, från 5 omdömen

Stugområden Hälsingland

13 stuga i Hälsingland

Stuga i BollnäsStugnr: 7290Bollnäs6 personer,  90 m²100 m till sjö/hav:.Stuga i LjusdalStugnr: 10369Ljusdal7 personer,  69 m²110 m till sjö/hav:.Stuga i RamsjöStugnr: 48532Ramsjö3 personer,  35 m²250 m till sjö/hav:.

Hälsingland är den norra delen av Gävleborg, ett bergskullandskap med mängder av naturupplevelser och en hänförande vildmark. Här besöker man spännande grottor eller spanar efter björnar i vildmarken.

Vad sägs om att agna kroken och bege er på en underbar fiskeresa till Bollnäs, med dess två större älvar, Ljusnan och Voxnan. Här kan ni även få napp mitt inne i staden.

I Hudiksvall fiskar ni strömming och i Nordanstig är det spöfiske till havs som erbjuds. Uteblir fiskelyckan kan ni alltid åka på kanotsafari till Vildmarksbyn i Nordanstig där både bad, bastu och en kulinarisk middag står på menyn. Nordanstig i övrigt har långa sandstränder men även vandringar och bra golfbanor.

Letar ni efter mystiska äventyr söker ni ledtrådar och bevis i Hasselaskogen, vi – talar då om Morden i Midwinter.

En av många ”Hälsingegårdar” är Ersk-Matsgården, där ni får ta del av hur man levde under mitten av 1800-talet. Hälsingegårdarna är av speciell karaktär där arkitekturen och inredningen har stor plats. Det finns över tusen gårdar och många inbjuder till olika och roliga aktiviteter, väl värda ett besök. De finns över hela länet.

Söderhamns största dragplåster är skärgården med sina 500 öar. Skärgården öppnar många möjligheter och har många utflyktsmål. Själva staden har många parker att koppla av i, men för att se lite mer av omgivningen kan det vara värt att ta del av den vackra naturen från hästryggen, eller varför inte från luften och en fallskärm. Höjdrädda kan alltid ta den 32 km långa leden förbi Sagberg med grottor och milslång utsikt. Ta er till flygmuseet för lite historia eller till Aquarena som bjuder på bad och lek. En golfrunda på en av Norrlands finaste banor kan vara ett bra sätt att spendera tiden eller varför inte en lunch på ängen i naturreservatet Ålsjön.

Mer vildmark finner ni i Bollnäs där bland annat björnskådning i Finnskogsriket är ett annorlunda inslag. Centralt ligger Onbacken med fornlämningar från järnåldern och vintertid bäddar ni ner er i fällar, för en gammaldags slädtur.

Ett årligt naturäventyr i Ovanåkers är ”Kanot & Hoj” i Voxnabruk, Sveriges äldsta multisporttävling där paddling och orientering är grenar att klara av. I Edsbyn kan ni uppleva gammaldags äventyr i form av guldvaskning och bergskristallplockning.

På Järvzoo kan ni träffa brunbjörn och varg för att bara nämna några vilda djur. Här ligger även rovdjurscentret "De 5 stora" där ni kan lära er mer om djuren via film och utställningar.

Fler utflyktsförslag i området kan vara Ljusdal och Hölickgrottorna, med sina 1.340 meter, som besöks på egen risk. Eller Gröntjärns naturliga källa, som är en trång dalgång med höga berg runtom. Även i Hudiksvall finns ett grottsystem, Bodagrottorna, på hela 2.622 meter är det Sveriges tredje största grottsystem.

Hudiksvall ligger vid kusten men har inåt landet även flertalet fina insjöar. De vackra Dellensjöarna är en meteoritkrater, här kan det räcka med att bara sitta ner en stund och njuta av den vackra utsikten över de höga bergen. Önskar ni istället rikta blicken över Hudiksvallsfjärden så beger ni er till golfbanan för en runda på 18 hål.

Besök gärna Glada Hudik teatern, känd från tv, med en teatergrupp bestående av utvecklingsstörda skådespelare. Satsa ett par kronor på Hagmyren som är en travbana strax utanför Hudiksvall och för den eventuella vinsten kan ni handla sötsaker på Fagerströms karamellfabrik. Här har man kokat godis sedan starten av 1900-talet. Välkommen till Gälvleborg!