Stugsommar

Lidköping i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

 
Sök ort: Lidköping
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 2 resultat.
Sök på kartan

Lidköping i Sverige - Boka stuga via Stugsommar

Välj Stugsommar när du vill hyra stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis ska ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Lidköping

2 stuga i Lidköping

Stuga i Lidköping/SkaraborgslänStugnr: 48480Lidköping/Skaraborgslän5 personer,  50 m²50 m till sjö/hav:.

Lidköping är staden som ligger vid vackra sjön Vänern.

I Vänern kan man bada, fiska, och har ni tillgång till egen båt kan man åka på upptäck färd och att hitta sin egen vik att bada i. Runt Vänern väntar unika naturupplevelser vid ett friskt innanhav med tusentals öar. Har man ingen egen båt finns det möjligheten att följa med på en anordnad tur. Till exempel med Vikingaskeppet ”Sigrid Storråda” eller ”Vänernatur” till Lurö. Strax utanför Lidköping ligger det underbara barockslottet Läckö slott. Det ligger alldeles vid Vänern, på en udde i Ekens skärgård. En utflykt till Läcköslott är ett måste då man blir hänförd över dess natur och läge. Här kan ni besöka slottsträdgården, gå på konserter och äta på restaurang ”Hvita Hjorten”.

I Lidköping finns fortfarande kvar en del av porslinstillverkningen, det välkända Rörstrand, vars porslinstillverkning förgyllt våra hem under mer än 80 år. Svensk design när den är som bäst!

Ett av de bästa sätten att uppleva området runt Lidköping är att vandra någon av de vackra pilgrimslederna, en kombination av natur och kultur. Gå i de historiska spåren så kommer ni att upptäcka alla medeltida kyrkor och kloster som finns utmed leden. Kinnekulles geologiska uppbyggnad gör också att du möter många ovanliga växter och skiftande naturtyper, ex. vis alvar och på våren färgas heden kring Österplana kyrka rödlila av orkidéer. En ovanligt vacker syn.