Menu

Stugsommar

Stugor:  HjoBohuslän och Västra GötalandSverige

Det finns 1 stuga i detta område som matchar dina valda kriterier.
Antal dagar:
Stugkategori
Om Hjo

Välkommen till Hjo, den lilla vackra trästaden vid Vättern västra strand.

Småstadsidyllen Hjo är för många känd för sina vackra trähus och sin medeltida stadskärna. Med utgångspunkt från torget kan du i stadens gränder upptäcka de välbevarade gamla trähusen med sina lummiga trädgårdar och verandor med snickarglädje. Ta gärna en guidad tur för att höra historien om den vackra trästaden.

I Hjo har du närheten till Vätterns klara vatten, och till natur och grönska. Bada kan man göra inne i Hjo på Guldkroksbadet en fin sandstrand, eller ta ett dopp på längs strandpromenaden i söder.

Om du istället vill ge dig ut på sjön kan du följa med på en ångbåtstur med S/S Trafik, njuta av en stilla stund ute på den vedeldade flytbastun i hamnen. Att rekommendera är att göra en dagsutflykt till Visingsö. Där finns Imponerande historiska minnesmärken, vacker natur och fina stränder. Ta en tur med öns populära hästskjutsar, remmalagen, och besök Kumlaby Kyrka. I hamnen kan ni upptäcka Visingsborgs slottsruin, besöka någon av restaurangerna eller hyra en cykel. I ekskogen finns det många vandringsslingorna att upptäcka.

För er som tycker om att fiska är Vättern är känd för sitt fina fiske efter storröding, insjölax och öring. En specialité är som Hjo är känt för är den rökta siken som man kan köpa, allra helst rökt i hamnen.